envelop belastingdienst

Belasting betalen

Waar krijgt u mee te maken als u belasting betaalt? Wij staan u graag bij met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Belasting betalen

Belasting betalen moet iedereen. Maar meer betalen dan nodig, dat doet niemand graag. Zorg daarom ervoor dat u optimaal profiteert van fiscale mogelijkheden.

 

Fiscaal voordeel voor eigenwoningbezitters

Uw hypotheek is een van de belangrijkste fiscale aftrekposten. De hypotheekrenterente die u betaalt is, onder voorwaarden, aftrekbaar van uw belastbare inkomen. 

 

Premies voor lijfrenteverzekeringen aftrekbaar

De premie of koopsom die u betaalt voor een lijfrenteverzekering die uitkeert ná uw pensioenleeftijd, is tot een bepaald maximum aftrekbaar. Dat geldt niet voor een lijfrenteverzekering die u wilt gebruiken om een periode vóór uw pensionering te overbruggen. 

 

Fiscaal partnerschap

Bent uw gehuwd, heeft u een geregistreerd partnerschap of bent u samenwonend en staat u gezamenlijk ingeschreven op hetzelfde woonadres en heeft u een notarieel samenlevingscontract afgesloten, dan bent u verplicht fiscaal partner. Dan kunt u fiscale voordelen naar wens verdelen tussen u en uw partner. Zo kunt u bijvoorbeeld de hypotheekrente volledig ten laste laten komen van degene die het meeste verdient om zo het meeste te profiteren van de aftrek. 

Alle producten binnen de categorie Uw huis